• Pređite na glavnu navigaciju (pritisnite Enter)
  • Pređite na glavni sadržaj (pritisnite Enter)
  • Pređite na podnožje (pritisnite Enter)
  • Početak
  • Novosti & Događaji
  • Miele à la carte
  • Kulinarski trendovi
  • Miele à la carte
    • Kulinarski trendovi
    • Recepti
    • Napici
    • Kuvarski doživljaj
    • Kontakt
  • Miele moda
  • Promocije & Kampanje
  • Nagrade & pobednički test

Renesansa džina

Die Renaissance des Gins

Renesansa džina

Džin je ponovo popularan - čist, baš kao i u koktelima. Ovaj svetski bum podstakli su brojni novi brendovi džina koji očaravaju nepce neobičnim biljnim mešavinama.

Od svih brojnih novih brendova džina koji su se pojavili tokom proteklih nekoliko godina, G’Vine Floraison, napravljen od francuskog konjaka, najverovatnije je otišao najdalje od originalnog džina, koji je destilovan u 17. veku u Holandiji kao „genever“, od žitarica i bobica kleke. Da bi se proizveo G’Vine Floraison, vino se prvo destiluje četiri puta, a zatim još jednom zajedno sa destilovanim floraisonom, bobicama kleke, đumbirom, sladićem, kardamomom, kineskim cimetom, korijanderom, limetom, muškatnim oraščićem i javanskim biberom. Rezultat je veoma pitak džin sa izrazitim cvetnim notama i blagim mirisnim notama.

Skoro sve nove vrste džina sadrže brojne (često tajne) začine, biljke, citruse, orašaste plodove i cvetove. Gabriel Boudier u francuskom gradu Dižonu začinjava svoj destilat bobicama kleke, ukusom limuna i pomorandže, korijanderom, anđelikom, korenom ljubičice, kao i anisom, a boji ga šafranom - te ga naziva Šafranov džin. Amerikanac Guy Rehorst koristi slatki bosiljak i viskonsinski ginseng za svoj Prvoklasni Milvoki džin, a Austrijski plavi džin sadrži čak 27 začina iz 11 zemalja. Kreativnost ovih destilatora očigledno ne poznaje granice kada je u pitanju izbor začina.

Pored mnoštva začina, čuvanje u buradima je još jedna karakteristika ovih novih vrsta džina: Tad Seestedt iz kompanije Ransom Wines & Spirits u Šeridanu, Oregon, čuva svoj Stari Tom džin u hrastovim buradima koja su ranije korišćenja za sazrevanje vina Chardonnay i Pinot Noir. Njegov kolega, Paul Hletko u Evanstonu, Ilinois, koristi burad od starog burbon viskija napravljenu od američkog hrasta za svoj FEW džin koji sazreva u buretu, baš kao i Dave Rigo i Greg Lehman (bivši rukometni profesionalac iz Švajcarske) iz Watershed destilerije u Kolumbusu, Ohajo, za svoj Burbon džin iz bureta. Druge destilerije koriste burad za šeri ili madeiru. Drvo daje džinu dodatnu aromu i više punoće.

Veze:
G’Vine Floraison: www.g-vine.com
Saffron Gin: www.boudier.com
Rehorst Premium Milwaukee Gin: www.greatlakesdistillery.com
Blue Gin: www.bluegin.cc
Old Tom Gin: www.ransomspirits.com
FEW Barrel-aged Gin: http://fewspirits.com
Bourbon Barrel Gin: www.watersheddistillery.com

Slični članci Slatki ParizChampagne Clos Lanson 2006Punč – vruć, aromatičan, pikantanZadovoljstvo bez mesaPiće sezoneSomontanoMajnfranken je poznat kao „vinska Frankonija”Od običnog piva do pića za degustacijuAltura Máxima Malbec 2012Od haringe do irvasa – ukus severaBaš nadohvat rukeNavaraViše od dekoracije: klice i mikrolistoviDani užitkaVino sezonePivo od đumbiraZdravo uživanjeKopenhagenPivo u Bavarskoj
 
  • Na vrh strane
  • Privatni korisnici
  • Profesionalna oprema
Lista želja 0
Odjavljivanje
  • Početak
  • Aparati za domaćinstvo
  • Prodavnica
  • Novosti & Događaji
  • Usluge za korisnike
  • Prodavnica
  • Miele@home
  • Kontakt
  • O nama
  • Dobri razlozi da izaberete Miele
  • Distributeri
  • Arhitekte & Građevinari
  • Dobavljači
  • Karijera
  • Mediji
  • Miele Corporate
  • Zaštita podataka
  • Uslovi korišćenja
  • Pravna napomena
  • 125
  • Mapa sajta