Kulinarski trendovi

Jelo i piće stvaraju veze između ljudi, nacija i generacija. Jelo i piće oličavaju kulturu i komunikaciju, vezu između tradicionalnog i modernog. Pod naslovom à la carte pronaći ćete nove, informativne i zabavne činjenice o svemu što ima veze sa hranom i pićem, kuvanjem i uživanjem u hrani.

Tunedin - stock.adobe.com

Šta ima novo?

Šta se događa na gurmanskoj sceni? Koje je najtraženije aktuelno jelo u svetskim metropolama? Poznavanje regiona iz kog potiče hrana postaje sve važnije najpoznatijim međunarodnim kuvarima. Restorani sa Mišelin zvezdicama otkrivaju vegetarijance. Vrhunska i skupa gurmanska piva osvajaju tržište. U poslednjih nekoliko godina stvoreni su brojni novi brendovi džina koji se izrazito razlikuju od tradicionalne verzije. Ovo su samo četiri primera „kulinarskih trendova“ koje smo otkrili i detaljnije opisali. Uvek smo u igri!

Saznajte još nešto
Curioso Photography - stock.adobe.com

Priče o iću i piću

Gde možete da pojedete dobru i autentičnu hranu iz Singapura? Kako da u rerni ispečete ribu u soli? Šta da poslužite za prijatnu zajedničku večeru? Koja je posebna osobina portugalskog Vino verde? Kako je muzičar grupe Yellow Dieter Meier postao uzgajivač organskih vina? Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja koja razmatramo u našim pričama o iću i piću

Saznajte još nešto