Zaštita podataka

Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Dobro došli,

 

Nalazite se u delu naše stranice koja je posvećena zaštiti podataka o ličnosti. Mi cenimo Vašu privatnost i vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka o ličnosti, pa želimo da Vas ovim informišemo o prikupljanju, upotrebi, prirodi i obimu obrade Vaših ličnih podataka od strane Miele d.o.o. Beograd, ul. Balkanska 2, MB: 20494034, koja se nalazi u položaju rukovaoca Vaših podatka o ličnosti.

 

Tokom korišćenja naše internet stranice može da se desi da nam poverite neke od svojih ličnih podataka na obradu ili čuvanje. U daljem tekstu se nalaze informacije o svim podacima koje prikupljamo o Vama, prilikom različitih vidova saradnje, posebno podaci koje prikupljamo kada pristupite našoj internet stranici www.miele.rs i www.shop.miele.rs i kada odlučite da kupujete online naše proizvode.

Podaci o ličnosti su svi podaci koji se neposredno ili posredno odnose ili mogu da se odnose na Vas kao fizičko lice. Kao zakonski osnov koji uređuje zaštitu podataka i uslove za obradu Vaših ličnih podataka primenjujemo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018), u daljem tekstu ,,Zakon”).

 

 1. Po kom osnovu i na koji način prikupljamo Vaše lične podatke?

Sve informacije koje prikupljamo dobijamo direktno od Vas, kada naručite određene proizvode ili usluge, popunite određeni formular ili kada prikupimo podatke putem bezbednosnih kamera u našim maloprodajnim objektima.

Sve Vaše lične informacije tretiraju se kao strogo poverljive, a Miele i naši pouzdani partneri ih čuvaju na adekvatan način.

U skladu sa važećom normativom, koja reguliše zaštitu ličnih podataka, mi možemo da obrađujemo Vaše lične podatke po sledećim pravnim osnovima:

 • kada nam je obrada Vaših ličnih podataka potrebna za zaključenje i ispunjenje ugovora kome pristupate;
 • kada nam je obrada Vaših ličnih potrebna za ispunjenje određenih zakonskih obaveza (ovde spadaju naročito podaci koje čuvamo zbog poreskih obaveza);
 • kada za obradu Vaših podataka imamo legitiman interes, osim ukoliko su nad tim interesima pretežniji Vaši interesi ili osnovna prava i slobode;
 • kada ste nam za obradu Vaših ličnih podataka dali saglasnost za određenu svrhu obrade, pri čemu u svakom trenutku imate pravo da datu saglasnost povučete;

Obavezno je dostavljanje samo onih ličnih podataka koje prikupljamo za ispunjenje određenih zakonskih obaveza.

Dostavljanje ličnih podataka po svim ostalim pravnim osnovima je dobrovoljno, ali napominjemo da ukoliko nam uskratite ove podatke, u određenim situacijama možda nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo određene usluge (kao što je na primer dostava proizvoda na kućnu adresu ili slanje newsletter-a preko e-mail adrese).

Napominjemo da se svi navedeni pravni osnovi primenjuju u zavisnosti od svrhe za koju prikupljamo Vaše podatake, a o čemu ćemo Vas obavestiti u svakom konkretnom slučaju.

 

 1. Podaci koji se prikupljaju od Vas

 

Miele prikuplja nekoliko kategorija ličnih podataka, a u zavisnosti od konkretnog zahteva korisnika/kupaca.

 

2.1. Kupovina u Miele prodavnici/ naručivanje putem sajta

Kada obavite kupovinu u Miele prodavnici ili putem web sajta, od Vas se može zahtevati da ostavite određene podatke o ličnosti koji su neophodni za zaključenje ugovora o prodaji na daljinu, kreiranje porudžbine ili radi ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji – realizaciji isporuke, naplate i prijema robe.

U slučaju kupovine u Miele prodavnicama za isporuku robe na kućnu adresu potrebni su nam sledeći podaci:

- ime i prezime;

- broj telefona;

- adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat)

Kada koristite naše usluge kupovine online putem web sajta, pored navedenih podataka dodatno nam je potreban i podatak o Vašoj e-mail adresi, kako bismo potvrdili kupovinu i poslali Vam porudžbenicu.

Ukoliko vršite online plaćanje kako bismo osigurali sigurnu kupovinu prikupljamo i podatke o izvršenoj transakciji.

Podatke prikupljene na ovaj način koristimo isključivo radi zaključenja i izvršenja ugovora o prodaji na daljinu, što obuhvata upravljanje i praćenje porudžbina, komunikaciju sa Vama, kao i postupanje u slučaju reklamacije ili prigovora.

Kako bismo se postarali da proizvodi koje kupite od nas budu dostavljeni na tačnu adresu, Vaše podatke delimo sa našim eksternim partnerima: CityExpressom i Dexpress (brza pošta), autoprevozničkom radnjom PR Dejan Mladenović, SMARTWEB (webshop kreator), a u cilju pružanja odgovarajućih usluga (npr. Vaše ime, adresa isporuke, kontakt telefon).

       2.2. Reklamacija proizvoda

Miele doo Beograd je dužan po osnovu Zakona o zaštiti potrošača da kupcima obezbedi mogućnost ulaganja reklamacija na kupljene proizvode.

U tom slučaju, prilikom ulaganja reklamacije od Vas kao kupca možemo da uzmemo podatke o imenu i prezimenu, broju telefona, e-mail adresi, kućnu adresu, ukoliko je potrebno slanje robe ili izlazak na teren.

Podatke prikupljenje na ovaj način koristimo isključivo radi rešavanja i odgovaranja na Vaše reklamacije.

     2.3. Korespodencija sa Miele doo Beograd

U zavisnosti od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama, kao i vrste upita, možemo da prikupljamo Vaše podatke o imenu, prezimenu, broju telefona, adresi e-pošte, kao i ostale informacije koje ste razmenili sa nama, a koje su u vezi sa Vašim upitom.

 

U zavisnosti od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama, kao i vrste upita možemo da prikupljamo Vaše podatke o imenu, prezimenu, broju telefona, adresi e-pošte, kao i ostale informacije koje ste razmenili sa nama, a koje su u vezi sa Vašim upitom.

 

Možete da nas kontaktirate i kada želite da obavite kupovinu putem telefona. U tom slučaju obrađujemo Vaše podatke, kako je to navedeno u odeljku 2.1. ove Politike Privatnosti.

           2.4. Profilisanje

U slučajevima kada šaljemo ili prikazujemo obaveštenja ili sadržaj koji su personalizovanog karaktera, možemo koristiti pojedine postupke koji su označeni kao „profilisanje” (što podrazumeva bilo kakav oblik automatizovanog procesa obrade ličnih podataka koji se sastoji iz korišćenja prikupljenih podataka o ličnosti kako bismo procenili određene lične aspekte koji su u vezi sa fizičkim licem, konkretno, da bismo analizirali ili predvideli aspekte koji se tiču ličnih afiniteta konkretnog fizičkog lica, njegovog interesovanja, ekonomskog položaja, ponašanja, lokacije, pouzdanosti ili kretanja).

Na osnovu svoje analize, šaljemo ili prikazujemo obaveštenja i/ili sadržaj koji je skrojen tačno prema Vašim interesovanjima/potrebama.

Ove podatke obrađujemo isključivo na osnovu Vaše saglasnosti.

         2.6. Poseta internet stranice

Miele doo Beograd obrađuje Vaše podatke prilikom posete ove internet stranice. Tom prilikom se razmenjuju različiti podaci između Vašeg uređaja i našeg servera, pri čemu može da se radi o podacima o ličnosti. Podaci prikupljeni na taj način se, između ostalog, koriste za optimizaciju naše internet stranice ili u svrhu prikazivanja reklama u pretraživaču Vašeg uređaja.

Prilikom posete naše internet stranice, pretraživač koji koristite na Vašem uređaju će automatski i bez Vaše aktivnosti poslati na server naše internet stranice:

- IP adresu uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu,

- datum i vreme pristupa,

- ime i URL preuzete datoteke,

- internet stranicu/aplikaciju sa koje se pristupa (referrer URL),

- pretraživač koji koristite i, ako je potrebno, operativni sistem računara koji podržava internet, kao i ime Vašeg provajdera.

Navedene podatke server privremeno čuva u takozvanoj log datoteci u svrhe:

- obezbeđivanja uspostavljanja nesmetane veze,

- obezbeđivanja komfornog korišćenja naše internet stranice/aplikacije,

- procene bezbednosti i stabilnosti sistema.

Ukoliko ste u Vašem pretraživaču, u operativnom sistemu ili u drugim podešavanjima Vašeg uređaja prihvatili tzv. geolokaciju, odnosno dali svoj pristanak, ovu funkciju koristimo kako bismo Vam ponudili individualne usluge na osnovu Vaše trenutne lokacije (na primer, lokaciju najbliže prodavnice). Podatke o lokaciji obrađujemo isključivo u navedenu svrhu.

Pravni osnov za obradu IP adrese je legitimni interes, koji proizlazi iz gore navede svrhe obrade podataka, budući da je to tehnički uslov za funkcionisanje sajta. Ove podatke ne prenosimo trećim licima. Podaci se čuvaju privremeno i to za vreme posete stranici, a zatim se automatski brišu. Nakon što napustite našu internet stranicu, podaci o geolokaciji se brišu.

     2.7. Korišćenje kolačića

Na našoj internet stranici koristimo takozvane kolačiće „cookies“, to su datoteke koje se prilikom posete naše internet stranice čuvaju na Vašem uređaju. Kolačići ne sadrže viruse ili druge zlonamerne softvere, već se u njima čuvaju informacije koje se dobijaju u vezi sa uređajem koji koristite. Međutim, to ne znači da smo upoznati sa Vašim identitetom. Korišćenje kolačića služi da Vam poseta internet stranici bude prijatnija. Mi koristimo takozvane kolačiće sesije kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice već posetili ili da ste već prijavljeni na svom korisničkom nalogu. Oni se automatski brišu nakon što napustite našu internet stranicu. Pored toga, koristimo i privremene kolačiće koji se određeno vreme skladište na Vašem uređaju. Kada ponovo posetite našu internet stranicu, automatski se prepoznaje da ste već bili na stranici i koja podešavanja ste postavili, tako da ove radnje nećete morati da ponovite.

S druge strane, kolačiće koristimo kako bismo statistički evidentirali korišćenje naše internet stranice, i to u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija koje su prilagođene Vašim interesovanjima. Ovi kolačići nam omogućavaju da Vas automatski prepoznamo kada ponovo posetite našu internet stranicu. Ovi kolačići se automatski brišu nakon 2 godina, s tim da ih Vi uvek možete obrisati ručno na Vašem računaru.

Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće. Međutim, možete da podesite Vaš pretraživač tako da se na Vašem računaru ne čuvaju kolačići ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačić. Ipak, potpuno onemogućavanje kolačića može da znači da ne možete da koristite sve funkcije naše internet stranice.

 

       2.8. Google analitika

Za potrebe unapređenja naših internet stranica, koristimo takozvani Google Analytics - uslugu za veb analitiku koju pruža Google Inc. S tim u vezi kreiraju se pseudonimizovani korisnički profili i koriste se kolačići. Kolačići generišu sledeće informacije o Vašem korišćenju ove internet stranice:

- tip/verzija pretraživača,

- operativni sistem koji se koristi,

- referrer URL (prethodno posećena stranica),

- hostname računara sa kog se pristupa (IP adresa),

- vreme upita servera

Podaci se koriste za evaluaciju korišćenja naše internet stranice, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na stranici i za pružanje drugih usluga vezanih za korišćenje stranica i korišćenje interneta. Podaci se obrađuju u svrhu istraživanja tržišta i prilagođavanja ovih internet stranica. IP adrese su anonimizovane, tako da nije moguće utvrditi identitet (takozvani IP maskiranje). Ni pod kojim uslovima Vaša IP adresa neće biti povezana sa drugim podacima Google-a

Više informacija o zaštiti podataka u vezi sa Google Analytics potražite na internet stranici Google Analytics

2.9. Qualtrics

Na svom veb-sajtu koristimo usluge Qualtrics LLC, 333 W. River Park Drive, Provo UT 84604, SAD za anketiranje klijenata, ankete o proizvodima i brendu sa ciljem da redovno unapređujemo proizvode i usluge. Kada učestvujete u anketi, obrađuju se samo podaci iz evidencije (datum i oznaka vremena/informacije o pregledaču i podešavanja pregledača/informacije o vašem uređaju/podaci o upotrebi). Vi odlučujete da li želite da učestvujete u anketi. Ako ne želite da učestvujete, možete samo da zatvorite iskačući prozor ankete pomoću „X“-dugmeta u gornjem desnom uglu iskačućeg prozora ankete. Pravni osnov za obradu podataka jeste davanje saglasnosti, u skladu sa Čl. 6 I lit. a) uredbe GDPR. Možete da opozovete svoju saglasnost u bilo kom trenutku koja će potom važiti za dalje korišćenje veb-sajta.

U kontekstu primene usluga Qualtrics, takođe koristimo Qualtrics kolačiće, prvenstveno za lakše praćenje sesija anketi ili za održavanje sesija anketi. Više informacija o našem korišćenju Qualtrics kolačića možete pronaći u našem obaveštenju o kolačićima. Za više informacija o Qualtrics LLC i načinu na koji Qualtrics koristi podatke o ličnosti posetite https://www.qualtrics.com/privacy-statement/https://www.qualtrics.com/privacy-statement/.

3. Ko ima pristup Vašim podacima?

Nama je od izuzetne važnosti zaštita Vaših podataka o ličnosti, upravo zbog toga vodimo računa da Vaši podaci o ličnosti ne budu ustupljeni neovlašćenim licima. Unutar našeg društva, pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju samo oni sektori, odnosno oni zaposleni kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni, a kojima je u opisu posla obrada podataka o ličnosti.

Pored naših zaposlenih, u cilju pružanja određenih usluga, Vaše podatke možemo da ustupimo trećim licima – našim partnerima koji pružaju usluge u ime Miele doo Beograd (npr. CityExpresom (brza pošta), autoprevoznička radnja PR Dejan Mladenović, SMARTWEB (webshop kreator), angažovanje pravnih i/ili finanasijskih eksperata, i slično).

U svim ovim slučajevima naš odnos sa eksternim parterima i način zaštite i postupanja sa Vašim podacima o ličnosti obezbedili smo ugovorima u skladu sa Zakonom.

4. Koliko dugo se čuvaju Vaši podaci?

Lične podatke čuvamo onoliko koliko je to neophodno za ispunjenje gore navedenih svrha. Pri tome, vodimo računa o zakonskim obavezama čuvanja podataka o ličnosti.

 

Kada je osnov prikupljanja podataka zaključenje i izvršenje ugovora, podatke o realizovanim kupovinama i kupcima čuvamo koliko je to predviđeno poreskim propisima i propisima koji regulišu ugovor o prodaji (npr. podaci o uloženim reklamacijama se čuvaju koliko je to propisano Zakonom o zaštiti potrošača).

Nakon isteka predviđenih rokova, odnosno nakon povlačenja saglasnosti, ukoliko se podaci obrađuju po tom osnovu, svi podaci o kupcima će biti depersonalizovani odnosno obrisani ili uništeni.

Napominjemo, da kada su u pitanju podaci o kupovini, svaki kupac može sam da odradi depersonalizaciju podataka i pre isteka propisanih rokova. Depersonalizacija se vrši preko linka koji se kupcu dostavlja putem generičkog mail-a prilikom uspešnog kreiranja porudžbenice gde postoji opcija uvida u profil, menjanja podataka kao i brisanja profila.

5. Podaci o maloletnim licima

Miele doo Beograd ne obrađuje podatke o ličnosti maloletne dece ispod 16 godina.

Lica koja su mlađa od 16 godina, ne mogu da vrše kupovinu na našoj internet stranici.

Prihvatanjem ove politike privatnosti smatra se da ste saglasni sa ovom odredbom i da ste stariji od 16 godina.

Odraslima se preporučuje da pravilno nadziru maloletnike pod svojim starateljstvom dok pretražuju po internetu, a naročito kada je omogućeno ostavljanje ličnih podataka.

6. Bezbednost podataka

Kako bi se osigurala zaštita podataka o ličnosti Miele doo Beograd je usvojio čitav niz pravila koja regulišu obradu i zaštitu podataka o ličnosti.

Implementirani su različiti mehanizmi, poput obavezne obuke svih zaposlenih za postupanje poverljivim i ličnim podacima, pristup podacima o ličnosti je dozvoljen samo ovlašćenim licima, a čuvanje se vrši po najsavremenijim metodama IT sektora zaštite. Pored navedenog Miele doo Beograd je imenovao i lice za zaštitu podataka o ličnosti koje pomaže u procesu zaštite i obezbeđivanja bezbednosti ličnih podataka i vodi računa o njihovoj usklađenosti sa Zakonom.

Miele doo Beograd stalno prati i u zavisnosti od potreba unapređuje bezbednosne mere, a sve kako bi sprečio neovlašćeni pristup, gubitak ili unišenje podataka o ličnosti.

7. Vaša prava u odnosu na podatke koji se koriste

U svakom trenutku možete nam se obratiti sa nekim od navedenih zahteva:

 • da Vam omogućimo pristup Vašim ličnim podacima, da odgovorimo za koje svrhe se koriste podaci koji se tiču Vas, kao i da pristupite takvim ličnim podacima, da znate svrhu obrade, kategorije Vaših ličnih podataka koje čuvamo, treće strane ili kategorije trećih strana sa kojima se Vaši lični podaci dele, period tokom kog zadržavamo podatke.
 • da zahtevate ispravku netačnih, pogrešno unetih i/ili zastarelih podataka;
 • da zatražite brisanje Vaših ličnih podataka ukoliko se obrada zasniva na Vašem pristanku, legitimnom interesu ili ukoliko podaci o ličnosti više nisu neophodni za ostvarivanje svrhe zbog koje su prikupljeni;
 • da zahtevate ograničenje obrade Vaših podataka, ukoliko osporavate tačnost podataka o ličnosti u roku koji omogućava rukovaocu proveru tačnosti podatka o ličnosti, ukoliko smatrate da je obrada nezakonita, a ne želite da se podaci obrišu, ako ste istakli prigovor ili ako smatrate da Miele doo Beograd više nisu potrebni Vaši podaci;
 • da podnesete prigovor na način na koji obrađujemo Vaše podatke, čak i u slučajevima kada nije sporno da podatke obrađujemo u skladu sa Zakonom;
 • da uputite pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa Zakonom.

Za sva dodatna pitanja i zahteve u vezi sa obradom podataka o ličnosti možete da kontaktirate naše Lice za zaštitu podataka o ličnosti, Nikolu Pavlovića, putem e-mail adrese: nikola.pavlovic@miele.com.

8. Izmene Politike privatnosti

Politika privatnosti može biti izmenjena ili dopunjena, u zavisnosti od potreba i promene procesa poslovanja u Miele doo Beograd, promene zakonskih okvira ili na zahtev nadležnog organa.

Preporučuje se da korisnici redovno prate izmene i dopune Politike privatnosti, na našem sajtu.

9. Ostale napomene

Napominjemo da ni u kom slučaju ne prikupljamo posebne kategorije podataka, kao što su podaci koji se odnose na Vaše rasno ili etničko poreklo, političko mišljenje, versko ili filozofsko uverenje ili članstvo u sindikatu, kao ni obradu genetskih podataka, biometrijskih podataka, podataka u vezi zdravstvenog stanja, seksualnog života ili seksualne orijentacije.

 

U slučaju da naš sajt sadrži linkove ka drugim internet stranicama, molimo Vas da se adekvatno upoznate sa politikama privatnosti koje se nalaze na tim internet stranicama i načinom na koji ta lica obrađuju podatke o Vama. Imajte u vidu da Miele doo Beograd nema nikakvu kontrolu nad sadržajem drugih internet stranica, te zbog toga ne možemo biti odgovorni za zaštitu Vaše privatnosti kada posećujete druge sajtove.

 

Vaše podatke prikupljamo na osnovu Vaše saglasnosti sa opštim uslovima uslovima korišćenja i on-line kupovine, pa ukoliko se u bilo kom trenutku predomislite i ne želite više da prikupljamo Vaše podatke, Vaše podatke odmah po dobijanju takvog zahteva brišemo. Ukoliko želite da nam uputite zahtev za brisanje podataka, molimo Vas da to učinite slanjem Zahteva za brisanjem podataka na sledeću mejl adresu info@miele.rs.

 

 

Zahvaljujemo se na Vašoj pažnji!

 

Zaštita podataka

Na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS”, broj 87/2018) i čl. 198. Zakona o privrednim društvima, MIELE d.o.o. Beograd, ul. Balkanska 2, MB: 20494034 (u daljem tekstu: Društvo) dana 12.08.2019.godine, donosi sledeći

 

PRAVILNIK O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI

 

 

 1. SVRHA I CILJ PRAVILNIKA

 

Pravilnik o zaštiti podataka o ličnosti (u daljem tekstu: Pravilnik) je krovni dokument koji reguliše zaštitu podataka o ličnosti zaposlenih, saradnika, konsultanata, klijenata, kupaca, i svih drugih fizičkih lica angažovanih od strane Društva, ili upoznatih tokom poslovne saradnje, kao i drugih lica čije podatke Društvo obrađuje (kupaca, klijenata, itd.), a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, Opštom uredbom o zaštiti podataka Evropske unije, i drugim relevantnim pravnim izvorima u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Cilj je da se obezbedi pravna sigurnost i transparentnost u pogledu obrade podataka o ličnosti zaposlenih, kupaca i svih drugih lica čija se podaci obrađuju, kao i da se utvrdi pravni osnov, svrha obrade, vrste podataka koje se obrađuju, prava fizičkih lica u pogledu obrade podataka o ličnosti, mere zaštite podataka, itd.

Pravilnik uspostavlja i obaveze zaposlenih u pogledu zaštite podataka o ličnosti fizičkih lica. Pravilnik se primenjuje i na saradnike, konsultante, klijente, kupce i druga lica angažovana od strane Društva. Pojam „zaposleni”, stoga, obuhvata i lica angažovana na osnovu ugovora o delu, autorskih ugovora, ugovora o pružanju konsultantskih usluga, i slično.

 

 1. POJMOVI I SKRAĆENICE

 

· Uredba (EU) 2016/679 Evropskog parlamenta i saveta od 27. aprila 2016. o zaštiti fizičkih lica u pogledu obrade ličnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka i ukidanju Direktive 95/46 / EC (u daljem tekstu: „Uredba”, „GDPR”);

· Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS”, broj 97/2008, 104/2009 - drugi zakon, 68/2012 - odluka Ustavnog suda i 107/2012), kao i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS”, broj 87/2018, u daljem tekstu: „Zakon o zaštiti podataka”, „ZZPL”);

· Zakon o radu Republike Srbije („Službeni glasnik RS”, 24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013, 75/2014, 13/2017 - odluka Ustavnog suda, 113/2017 i 95/2018 – autentično tumačenje) (u daljem tekstu: „ZoR”);

· Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije (u daljem tekstu: „Poverenik”);

· Podatak o ličnosti je svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, neposredno ili posredno, posebno na osnovu oznake identiteta, kao što je ime i identifikacioni broj, podataka o lokaciji, identifikatora u elektronskim komunikacionim mrežama ili jednog, odnosno više obeležja njegovog fizičkog, fiziološkog, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog i društvenog identiteta;

· Posebne vrste podataka o ličnosti su podaci kojim se otkriva rasno ili etničko poreklo, političko mišljenje, versko ili filozofsko uverenje ili članstvo u sindikatu, genetski podataci, biometrijski podaci, podaci o zdravstvenom stanju, seksualnom životu ili seksualnoj orijentaciji fizičkog lica;

· Obrada podataka o ličnosti je svaka radnja ili skup radnji koje se vrše automatizovano ili neautomatizovano sa podacima o ličnosti ili njihovim skupovima, kao što su prikupljanje, beleženje, razvrstavanje, grupisanje, odnosno strukturisanje, pohranjivanje, upodobljavanje ili menjanje, otkrivanje, uvid, upotreba, otkrivanje prenosom, odnosno dostavljanjem, umnožavanje, širenje ili na drugi način činjenje dostupnim, upoređivanje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje (u daljem tekstu: obrada);

· Rukovalac je fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti koji samostalno ili zajedno sa drugima određuje svrhu i način obrade;

· Obrađivač je fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti, koji obrađuje podatke o ličnosti u ime rukovaoca.

 

3. PODACI O LIČNOSTI KOJE OBRAĐUJU DRUŠTVO

 

3.1. Društvo može obrađivati sledeće podatke o ličnosti zaposlenih:

 · Ime i prezime, adresa, datum i mesto rođenja, pol, bračno stanje, matični broj, broj lične karte, državljanstvo, broj zdravstvenog osiguranja (LBO); Akademske i profesionalne kvalifikacije: stepen obrazovanja, titule, podaci o veštinama, znanju stranih jezika, obukama, istorija zaposlenja, biografija; broj bankovnog računa, podatke o zaradi i dodatnim naknadama, podatke o izvršenju radnih obaveza: pozicija, procena supervizora, poslovna e-mail adresa, IP adresa, pristupna šifra; sledeće kontakt podatke: e-mail, broj telefona, kontakt telefonski brojevi srodnika za hitne slučajeve; kao i sve druge podatke neophodne za izvršenje zakonom propisanih obaveza poslodavca i realizaciju ugovora o radu, odnosno drugog ugovornog odnosa između zaposlenog odnosno radno angažovanog po bilo kom drugom osnovu i Društva.

· Društvo može obrađivati i određene kategorije posebnih vrsta podataka o ličnosti, poput podataka o zdravstvenom stanju, a u skladu sa članom 17. ZZPL. Na primer, Društvo može obrađivati posebne vrste podatke o ličnosti zaposlenih za svrhu izvršenja obaveza ili primene zakonom propisanih ovlašćenja u oblasti rada, socijalnog osiguranja i socijalne zaštite. Društvo ne obrađuje veći broj ili drugu vrstu ličnih podataka od onih koji su potrebni da bi se ispunila navedena svrha. Ukoliko se obrada posebnih vrsta podataka vrši na osnovu saglasnosti lica (na primer, kako bi se prilagodili uslovi obuke zdravstvenom stanju polaznika), ta saglasnost mora biti data u pisanoj formi, bilo putem elektronske saglasnosti, bilo putem pisane saglasnosti koja obuhvata detaljne informacije o vrsti podataka koji se obrađuju, svrsi obrade, načinu korišćenja podataka, roku trajanja tako date saglasnosti, kao i zakonom predviđene mogućnosti opoziva date saglasnosti i ukazivanja na posledice date saglasnosti do momenta davanja opoziva.

· Video zapis sa sigurnosnih kamera koje društvo koristi, ukoliko je takav sistem nadzora uspostavljen.

3.2. Društvo može obrađivati sledeće podatke o ličnosti kupaca/klijenata/bilo kog drugog fizičkog lica sa kojim Društvo dođe u kontakt tokom svog poslovanja:

· Ime i prezime, naziv poslodavca/institucije/organizacije/obrazovne ustanove koju lice predstavlja ili iz koje dolazi, mesec i godinu rođenja, adresu prebivališta ili druge adrese koju kupac za isporuku daje (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat), kontakt e-mail adresa, kontakt telefon, broj tekućeg računa i ostalih podataka neophodnih za kupovinu na daljinu i ostvarivanje prava iż tog ugovornog odnosa, kao i drugi podaci neophodni za obavljanje delatnosti Društva.

· Prilikom posete internet stranice, pretraživač koji koriste posetici sajta sa njihovog uređaja će automatski poslati na server internet stranice društva sa sledećim podacima: IP adresa uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu, datum i vreme pristupa, ime i URL preuzete datoteke, internet stranicu/aplikaciju sa koje se pristupa (referrer URL), pretraživač koji se koristi i, ako je potrebno, operativni sistem računara koji podržava internet, kao i ime provajdera korisnika.

 

· Video zapis sa sigurnosnih kamera koje društvo koristi, ukoliko je takav sistem nadzora uspostavljen.

3.3. Društvo može obrađivati sledeće podatke o ličnosti kandidata za posao:

· Ime i prezime, datum i mesto rođenja; akademske i profesionalne kvalifikacije sadržane u radnoj biografiji i motivacionom pismu: stepen obrazovanja, titule, podaci o veštinama, znanju stranih jezika, obukama, lista prethodnih poslodavaca; komunikacijske podatke kandidata za zaposlenje: e-mail, broj telefona.

· Napomena: prilikom raspisivanja konkursa za zaposlenje Društvo ne utvrđuje formu radne biografije već se kandidatu ostavlja da je sam odredi. U tom smislu Društvo može doći u posed većeg obima podataka od predstavljenog, voljom kandidata za posao. Svi prikupljeni podaci čuvaju se u periodu neophodno potrebnim samo za procene potrebe za angažovanjem kandidata za posao, nakon čega se brišu.

 · Video zapis sa sigurnosnih kamera koje društvo koristi, ukoliko je takav sistem nadzora uspostavljen.

4. IZVOR PODATAKA O LIČNOSTI ZAPOSLENIH, KLIJENATA, KUPACA, BILO KOJIH TREĆIH LICA

 

Podaci o ličnosti prikupljeni od zaposlenog lica, kupaca, klijenta, i bilo kog drugog fizičkog lica za koje se usled nekog opravdanog razloga steknu uslovi i potreba za prikupljanjem podataka o ličnosti: podatke o ličnosti prikupljamo direktno od lica na koje se podaci odnose (elektronskim, pisanim ili usmenim putem), kao i od drugih izvora, pre svega bivših poslodavaca, pod uslovom da se radi o podacima koji su relevantni za zaposlenje, odnosno za postizanje nekog drugog legitimnog interesa tokom poslovanja Društva. Svi prekomerni podaci biće trajno brisani nakon upotrebe za konrektne svrhe.

 

5. SVRHA OBRADE PODATAKA

 

Društvo obrađuje podatke o ličnosti u dole navedene svrhe. Ne obrađujemo više podataka ili širi krug podataka od onih koji su neophodni za ostvarenje navedenih svrha.

I Zapošljavanje i upravljanje ljudskim resursima

Obrađujemo podatke o ličnosti za potrebe uspostavljanja i realizacije radnog odnosa, uključujući i druge ugovorne odnose po osnovu kojih Društvo angažuje saradnike i konsultante. Na primer, obrađujemo podatke za potrebe utvrđivanja adekvatnosti i kvalifikacija kandidata za određena radna mesta; za upravljanje radnim vremenom i odsustvima; za obračun zarada, putnih troškova i dnevnica; za utvrđivanje naknada po osnovu bolovanja i drugih vidova odsustva sa radnog mesta; za procenu napredovanja zaposlenih; za obezbeđivanje dodatnih obuka i edukacija; za disciplinske postupke.

II Poslovne aktivnosti

Društvo obrađuje podatke o ličnosti za potrebe izvršavanja svoje osnovne poslovne delatnosti.

III Komunikacije, informacione tehnologije i informaciona bezbednost

Obrađujemo podatke o ličnosti u svrhe upravljanja i održavanja funkcionisanja komunikacijske i informacione mreže, te održavanja informacione bezbednosti.

IV Usklađivanje poslovanja sa relevantnim propisima

Društvo obrađuje podatke o ličnosti radi ispunjenja svojih zakonskih i pravnih obaveza i usklađivanja poslovanja sa relevantnim pravnim propisima, pre svega iz domena radnog, socijalnog, poreskog, finansijskog zakonodavstva, ne isključujući i sve ostale pozitivne propise u Republici Srbiji.

V Zaštita bezbednosti svojih zaposlenih i imovine, otkrivanje krivičnih dela i drugih spornih situacija

Društvo obrađuje video zapise iz svih maloprodajnih objekata u kojima koristi video nadzor.

 

 

6. USTUPANJE PODATAKA I IZNOŠENJE PODATAKA IZ REPUBLIKE SRBIJE

 

· Društvo će ustupiti lične podatke trećim licima samo za potrebe navedene u nastavku. Društvo će preduzeti sve potrebne mere kako bi se osiguralo da se lični podaci obrađuju i obezbeđuju svim mogućim sistemima zaštite u skladu sa važećim propisima.

· Spoljni pružaoci usluga. Društvo može angažovati treća lica kako na teritoriji Srbije, tako i van teritorije Srbije u svojstvu pružaoca usluga,  da vrše pojedine radnje obrade podataka za naš račun i u naše ime. U tim situacijama, Društvo ima svojstvo rukovaoca, a pružaoci usluga svojstvo obrađivača podataka o ličnosti (na primer, kurirska služba- CityExpres i Dexpress, preduzetnička radnja Autoprevoznik Dejan Mladenović, služba za rešavanje reklamacija, IT partneri - poput SMARTWEB (webshop kreatora) koji se bave održavanjem naših web sajtova i slično). U takvim slučajevima, biće ustupljeni samo oni podaci neophodni za ostvarenje svrhe ugovorene obrade, i obrađivači ih ne mogu koristiti za druge svrhe osim usluga određenih posebnim ugovorima kojima su konkretno određeni uslovi obrade podataka i odgovornost za zaštitu podataka između Društva i obrađivača.

· Javni organi. Lične podatke ustupićemo javnim organima samo kada je to zakonom propisano. Društvo će, na primer, odgovoriti na obrazložene i pisane zahteve sudova, tužilaštava, javnih izvršitelja i drugih javnih organa.

 

7. ROKOVI ČUVANJA PODATAKA

 

Lični podaci neće biti zadržani duže nego što je to neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni. 

Društvo podatke o ličnosti čuva u skladu sa rokovima , ukoliko su rokovi određeni posebnim zakonima, a u odsustvu zakonom određenog roka podatke čuva do ispunjenja svrhe radi koje su prikupljeni nakon čega će podaci biti trajno obrisani.

U određenim slučajevima, lični podaci se mogu čuvati duži vremenski period pa i trajno, za potrebe ispunjenja zakonskih obaveza ili za uspostavljanje, vršenje ili odbranu pravnog zahteva, u skladu sa pojedinačnim važećim zakonima.

 

8. PRAVA LICA U POGLEDU ZAŠTITE PODATAKA O LIČNOSTI

· Pravo na informisanje, odnosno obaveštenje o obradi, uvid  dobijanje kopije: zaposleni i druga lica na koja se podaci odnose imaju pravo da budu obavešteni o obradi njihovih ličnih podataka i pravu na pristup njihovim ličnim podacima

· Pravo na ispravku, nakon izvršenog uvida, lica na koja se podaci odnose imaju pravo da od Društva zahtevaju ispravku, dopunu, ažuriranje podataka

· Pravo na brisanje lice na koje se podaci odnose ima pravo da zahteva brisanje podataka koji su prikupljeni, a za koje zakon ne propisuje trajno čuvanje, odnosno koji su nakon svrhe zarad koje prikupljeni zadržani za potrebe arhive Društva. Ovo pravo se najčešće odnosi na podatke koji su prikupljeni uz saglasnost lica na koje se podaci odnose, ali se može primeniti i u drugom slučaju ukoliko Društvo dođe u posed istih (poput fotografija sa nekog događaja za koje lice nije dalo posebnu saglasnost ali se isti odigrao sa ciljem promocije Društva , proslave određenih rezultata, jubileja i u drugim situacijama).

· Pravo na povlačenje saglasnosti: U situacijama kada je pravni osnov za obradu ličnih podataka saglasnost lica na koje se podaci odnose (data u bilo kom obliku - elektronskim putem ili pisanim), to lice ima pravo da u bilo kom trenutku povuče datu saglasnost na jednak način kako je istu i dao.

· Pravo na prenosivost: lice na koje se podaci odnose može zahtevati od Društva prenošenje ličnih podataka drugom rukovaocu, kada je to tehnički izvodljivo, odnosno kada se lični podaci, koji su predmet zahteva za prenošenje, nalaze u strukturiranom i mašinski čitljivom formatu.

·  Pravo na prigovor: lice na koje se podaci odnose ima pravo da se protivi obradi ličnih podataka u cilju direktnog marketinga kao i da zatraži ograničenje obrade u nekim drugim slučajevima.

U slučaju da lice na koje se podaci odnose nije zadovoljno odgovorom Društva na zahtev za ispunjavanje prava u pogledu zaštite ličnih podataka, ima pravo da podnese žalbu Komisiji za zaštitu podataka o ličnosti - Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

9. OBAVEZE ZAPOSLENIH

Zaposleni su obavezni da ustupe svoje lične podatke koji su potrebni Društvu za ispunjavanje svojih zakonskih obaveza i sprovođenje svog poslovanja Društva.

Zaposleni su obavezni da poštuju i štite lične podatke koje prikupljaju ili obrađuju tokom rada u Društvu. Zaposleni mogu prikupljati ili obrađivati samo one podatke kojima im je dozvoljen pristup, u skladu sa zadacima koje obavljaju.

Zaposleni su dužni da poštuju sve vidove zaštite koje je Društvo obezbedilo radi štićenja podataka o ličnosti svih lica.

Za više informacija koje se tiču zaštite podataka o ličnosti, možete se obratiti kontakt osobi zaduženoj za zaštitu podataka o ličnosti u Društvu, Nikoli Pavlović na sledeću e-mail adresu: nikola.pavlovic@miele.com

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli društva i njegove izmene će biti vršene u skladu sa eventualnim izmenama i dopunama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

 

Za MIELE D.O.O. BEOGRAD d.o.o. Beograd

 

 

Informacije o sigurnosti podataka u Miele-u 

Miele o sigurnosti podataka 

Miele, kao proizvođač visokokvalitetnih i trajnih proizvoda takođe postavlja najviše zahteve za bezbednost podataka i sajbera svojih umreženih uređaja, aplikacija i web aplikacija.  Iako se jako trudimo da unapred otkrijemo i otklonimo slabosti, teško se može postići stopostotna sigurnost u slučaju informatičke tehnologije. 

Iz tog razloga, Miele je zainteresovan da od Vas dobije bilo kakve informacije koje se odnose na moguće ili otkrivene rizike sigurnosti podataka koje utiču na naše umrežene proizvode, aplikacije ili web aplikacije.

Za prijavljivanje ranjivosti i informacije o sajber bezbednosti na Miele-u, koristite našu međunarodnu stranicu: 

             https://www.miele.com/de/com/cybersicherheit-5047.htm

Čak i ako niste sasvim sigurni: Mi ćemo pratiti Vaš zahtev i kontaktirati Vas ako budemo imali još pitanja.  

Cookies

Politika kolačića

MIELE d.o.o. Belgrade, ul. Balkanska 2, MB: 20494034 („Miele“) koristi takozvane kolačiće na ovom veb-sajtu. U ovoj politici detaljno objašnjavamo koje tipove kolačića Miele koristi, koje podatke obrađuje, radni vek kolačića i vaša prava u vezi sa kolačićima. Vaša podešavanja pristanka za kolačiće: Vaše aktuelno podešavanje u pogledu kolačića koji zahtevaju pristanak:

Imate pravo da povučete pristanak u svakom trenutku tako što ćete se vratiti na ovu politiku o kolačićima i izmeniti gorenavedena podešavanja.

 

 1. Opšte objašnjenje

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se skladište na vašem računaru ili krajnjem uređaju kada koristite naše veb-sajtove. Kada posetite Miele veb-sajt, kolačić se može skladištiti na vašem sistemu. On sadrži pojedinačan niz znakova koji se može koristiti za identifikovanje vašeg pregledača naredni put kada posetite veb-sajt. Postoje dve osnovne vrste kolačića:

 

 • Privremeni kolačići: ovi kolačići, koji se takođe nazivaju kolačići sesije, privremeno se skladište na vašem računaru ili mobilnom uređaju tokom vaše posete našem veb-sajtu i zatim se brišu.
 • Trajni kolačići: ovi kolačići ostaju na vašem računaru duži period.

 

Uopšteno, kompanija Miele koristi različite internet tehnologije (npr. kolačići, Java-Script) da bi vam olakšala korišćenje Miele internet aplikacija i da bi ih optimizovala. To znači da se koriste za sledeće:

 

 • Da bi vas identifikovali kada se prijavite u našu veb-prodavnicu i da bi obezbedili poštovanje važećih standarda bezbednosti, koji su optimizovani za vas.
 • Da bi nam pomogli da zapamtimo proizvode koje ste dodali u korpu za kupovinu ili notepad.
 • Da bi vam pokazali količinu proizvoda koje ste dodali u korpu za kupovinu ili notepad na veb-sajtu.
 • Da bi nas podsetili na jezik koji ste izabrali tokom sesije, da biste mogli da se lakše krećete kroz naše strane.
 • Da bi analizirali podatke, kao što su procena broja posetilaca našeg veb-sajta ili najčešće posećivanih veb-sajtova. Koristimo rezultate analize za svrhu optimizovanja našeg veb-sajta.
 • Takođe koristimo takozvane marketinške kolačiće trećih strana u svrhu ponovnog ciljanja/ponovnog marketinga i postavljanja personalizovanih internet reklama.

 

Imajte u vidu da je kompaniji Miele potrebno da izrazite svoje želje u pogledu upotrebe kolačića, na sopstvenom interfejsu, ali izmenom podešavanja kolačića vašeg internet pregledača, takođe možete da deaktivirate ili ograničite prenos kolačića. Možete da izbrišete već skladištene kolačiće u svakom trenutku. Dodatne informacije specifične za pregledač u pogledu brisanja kolačića mogu se pronaći ovde:

 

 

Međutim, imajte u vidu da ako deaktivirate kolačiće, možda više nećete moći da koristite sve funkcije veb-sajta. U meniju većine pregledača pronaći ćete opcije podešavanja za upotrebu kolačića. Tipično pregledač ima sledeće opcije podešavanja:

 

 • Pregled kolačića,
 • Dozvoljavanje kolačića,
 • Onemogućavanje svih ili određenih kolačića,
 • Onemogućavanje svih kolačića prilikom zatvaranja pregledača,
 • Blokiranje kolačića,
 • Obaveštenje kada kolačić treba da se podesi,
 • Primedba na praćenje analize mreže (odbijanje saglasnosti)

 

Kada posetite naš veb-sajt, baner vas obaveštava o upotrebi kolačića i od vas traži pristanak za kolačiće koji zahtevaju pristanak. Možete da povučete pristanak u svakom trenutku sa budućim dejstvom, što detaljno objašnjavamo u ovoj politici o kolačićima.

 

 1. Google Tag Manager

Na svom veb-sajtu koristimo uslugu za upravljanje tagovima koja se naziva Google Tag Manager i koju obezbeđuje Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin („Google“). Google Tag Manager omogućava veb-sajtovima da brzo i jednostavno ažuriraju kôdove merenja i povezane fragmente kôdova koji su poznati kao tagovi na veb-sajtovima ili u mobilnim aplikacijama. Kada se mali segment kôda Tag Manager doda u projekat, veb-sajt može bezbedno i jednostavno da aktivira konfiguracije tagova analitike i merenja sa korisničkog interfejsa zasnovanog ma veb-sajtu.

Google Tag Manager pomaže nam da primenimo i upravljamo kolačićima i tagovima za praćenje. Google Tag Manager ne koristi nijedan od svojih kolačića, ali Google Tag Manager aktivira druge kolačiće i tagove za praćenje ako i pod uslovom da ste eksplicitno prihvatili upotrebu takvih kolačića i tagova za praćenje. Možete pronaći detaljne informacije o svakom od takvih kolačića i tagova za praćenje u našem obaveštenju o kolačićima. U kontekstu upotrebe Google Tag Manager, mi i Google obrađujemo vaše ip-adrese i jedinstveni identifikator. Možda će se vaši podaci obrađivati izvan teritorije Evropske unije. Da bismo obezbedili odgovarajući nivo zaštite podataka, Google i mi smo prihvatili standardne ugovorne klauzule koje je objavila Evropska komisija. Pravni osnov za upotrebu Google Tag Manager i povezanih aktivnosti obrade podataka naš je legitimni interes, čl. 6 (1) sl. f GDPR ili ekvivalentni zakon. Taj legitimni interes je pomoć koju nam obezbeđuje Google Tag Manager u primeni i upravljanju našom upotrebom kolačića i tagova za praćenje.

 

 1. Tehnički neophodni kolačići (osnovni kolačići)

Osnovni kolačići su neophodni za kretanje po veb-sajtovima i za upotrebu njihovih funkcija, kao što su pristup delu veb-sajta za registraciju ili upotreba alata za ćaskanje. Bez ovih kolačića određene funkcije veb-sajta nisu moguće.

 

Pravni osnov za obradu podataka o ličnosti primenom tehnički neophodnih kolačića legitimni je interes u skladu sa članom 6(1) (f) GDPR ili ekvivalentnim zakonom. Legitimni interes je to što je ova obrada neophodna za kretanje na veb-sajtovima i za upotrebu njihovih funkcija. Podaci sakupljeni pomoću tehnički neophodnih kolačića ne koriste se za kreiranje korisničkih profila.

 

Osnovni kolačići se ne mogu deaktivirati. Ovi osnovni kolačići koje koristimo uopšteno su takozvani kolačići sesije, koji se uopšteno automatski brišu nakon što se završi sesija pregledača.

 

Neke osnovne kolačiće obezbeđuju i/ili im pristupaju treća lica. Detalji o trećim licima i njihovim alatima za koje koristimo osnovne kolačiće predočeni su u nastavku.

 

 

      3.1 Dodatni detalji

Dodatni detalji o osnovnim kolačićima koje koristimo mogu se pronaći u sledećoj tabeli:

Naziv

Host trećeg lica / kolačića

 

Svrha

(Dodatni detalji su objašnjeni iznad)

Period zadržavanja

ASLBSA

Miele domen

 

Ovaj kolačić se koristi za Azure Software Load Balancer Session Affinity.

Sesija

ASLBSACORS

Ovaj kolačić se koristi za Azure Software Load Balancer Session Affinity Cross Origin Resource Sharing.

Sesija

basket_DOMESTIC_RS

Kolačić kreiran za skladištenje podataka koji su važni za aplikacijun openText

tj. broj artikala u korpi

za svaki TLD domen kreira se kolačić

Sesija

isa_relogin

 

Kolačić za čuvanje odgovarajućih parametara za aplikaciju prodavnice i ponovnu prijavu

 

 

Sesija

JSESSIONID

 

Kolačić za održavanje ID-ja sesije aplikacije prodavnice

 

Sesija

JSESSIONMARKID

 

Kolačić koji identifikuje da se korisnik prijavio i koji obezbeđuje aplikaciju.

Podešen samo ako je obavljena prijava

Sesija

rec_user

 

Čuva informacije koje su važne za prodavnicu koje je podesio server aplikacije, a ne aplikacija.

Sesija

saplb_*

 

Kolačić za SAP raspoređivač opterećenja za identifikovanje odgovarajućeg čvora servera

 

Sesija

basket_PROFESSIONAL_RS

 

Kolačić kreiran za skladištenje podataka koji su važni za aplikacijun openText

tj. broj artikala u korpi

za svaki TLD domen kreira se kolačić

 

Sesija

LastMRH_Session

 

Osnovni BIG IP kolačić.

Sesija.

MRHSession

 

BIG-IP APM ID sesije sa 32 nasumične cifre iz heksadecimalnog sistema.

 

Sesija

 

advisor_DOMESTIC_RS_**

 

Skladišti odgovore priložene prilikom unosa savetnika prodaje

 

6 meseci

 

MRHSession

 

BIG-IP APM ID sesije sa 32 nasumične cifre iz heksadecimalnog sistema.

 

Sesija

 

TS01*

 

Uporni kolačić za održavanje korisnika na glavnom serveru

 

 

Sesija

advisor_PROFESSIONAL_RS_**

 

Skladišti odgovore priložene prilikom unosa savetnika prodaje

 

6 meseci

 

filter_PROFESSIONAL_RS_**

 

Ostaje izabrani filter PLP 10~avail

 

 

6 meseci

 

memo_PROFESSIONAL_RS

 

Lista željenih proizvoda – čuva proizvod dodat na listu želja

 

6 meseci

 

cookieUse

 

Kolačić skladišti birane postavke korisnika za kolačiće

 

6 meseci

 

ds-session-id

 

Uporni kolačić za održavanje korisnika na glavnom serveru

Sesija

advisor_DOMESTIC_RS_**

 

Ostaje izabrani filter PLP 10~avail

 

6 meseci

 

memo_DOMESTIC_RS

 

 

Lista željenih proizvoda – čuva proizvod dodat na listu želja

 

 

30 dana

 

MRHSession

 

BIG-IP APM ID sesije sa 32 nasumične cifre iz heksadecimalnog sistema.

 

Sesija

 

PIB

 

Kolačić se koristi za obaveštavanje klijenta o preostalom vremenu u pogledu isteka vremena sesije zbog neaktivnosti.

 

Sesija

BIGipServerpool_www_ds_p_ssl

 

Uporni kolačić za održavanje korisnika na glavnom serveru

 

Sesija

BIGipServerpool_sap_mielesap

 

Uporni kolačić za održavanje korisnika na glavnom serveru

 

Sesija

BIGipServerpool_sap_p55_b2c

 

Uporni kolačić za održavanje korisnika na glavnom serveru

 

Sesija

BIGipServerpool_ams_b2c_ap21

 

Ovaj naziv kolačića povezan je sa F5 BIG-IP paketom proizvoda.
Tipično se povezuje sa upravljanjem sesijama na serverima za balansiranje opterećenja da bi se obezbedilo da se zahtevi korisnika dosledno sprovode do pravilnog servera.
Zajednički koren je BIGipServer, za kojim najčešće sledi naziv domena, obično onaj na kom je hostovan, ali ne uvek.

Sesija

BIGipServerpool_csi_msd_p_82

Sesija

BIGipServerpool_csi_msd_p

Sesija

       4. Analitički kolačići

Pored toga, koristimo kolačiće na svom veb-sajtu koji omogućavaju analizu vašeg načina upotrebe (takozvani kolačići za analizu). Uz pomoć ovih kolačića sakupljamo i skladištimo sledeće podatke:

 • Učestalost poseta strani
 • Pretraga ključnih reči
 • Korišćenje funkcija veb-sajta

Vaši podaci koji su sakupljeni pomoću kolačića su pseudonimizovani, tako da više nije moguće dodeliti podatke odgovarajućem korisniku bez dodatnih podataka.

Ova vrsta obrade omogućava nam da unapredimo kvalitet našeg veb-sajta i njegovog sadržaja. Pravni osnov za ovu obradu podataka je pristanak u skladu sa članom 6(1) (a) GDPR ili ekvivalentnog zakona. Možete da opozovete svoj pristanak u svakom trenutku sa budućim dejstvom tako što ćete upravljati podešavanjima na vrhu ove Politike.

 

Neke analitičke kolačiće obezbeđuju i/ili pristupaju im treća lica. Detalji o trećim licima i njihovim alatima za koje koristimo analitičke kolačiće objašnjeni su u nastavku.

 

Kolačići za analizu koje koristimo uključuju:

 

     4.1 Google

Na našem ve-sajtu koristimo različite kolačiće za svrhe analize koje obezbeđuje i/ili koristi Google Ireland Limited („Google“), kompanija koja je inkorporirana i regulisana u skladu sa irskim zakonom (matični broj: 368047) sa registrovanim sedištem na adresi Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland („Google“). Dodatne informacije o ovim Google uslugama mogu se pronaći u nastavku na https://www.google.com/privacy/ads/. Dolenavedena tabela sa podacima sadrži nazive kolačića sa promenljivim identifikatorima, pri čemu je <wpid> ID za praćenje poseta veb-sajtu ID merenja za Google analitiku 4, koji se sastoji od 10 znakova (brojevi i slova), [_<customname>] i <property-id> su ID-jevi za praćenje poseta veb-sajtu u Google analitici 3 (Universal Analytics), koji se sastoje od cifara po sledećem obrascu: UA-XXXXXXXX-X.

4.1.1 Google analitika

Naš veb-sajt koristi Google analitiku za dizajn i unapređenje veb-sajta u skladu sa potražnjom. Google analitika koristi takozvane kolačiće, koji se skladište na vašem krajnjem uređaju i koji omogućavaju analizu vaše upotrebe veb-sajta. Informacije koje generiše kolačić obično se prenose na Google server u SAD i tamo se skladište. Na ovom veb-sajtu koristimo ekstenziju maskiranja IP adrese (takozvano maskiranje IP adrese), tj. vašu IP adresu skraćuje Google u okviru država članica Evropske unije ili u drugim državama potpisnicama ugovora o Evropskoj ekonomskoj zoni pre prenosa i skladištenja u SAD. Samo u izuzetnim slučajevima se cela IP adresa prenosi na Google server u SAD i tamo se skraćuje.

U ime operatera ovog veb-sajta, Google koristi ove informacije za procenu upotrebe veb-sajta, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima veb-sajta i za obezbeđivanje dodatnih usluga operateru veb-sajta u vezi sa upotrebom veb-sajta i interneta.

Ako ste vi vlasnik Google naloga i dali ste pristanak za personalizaciju oglašavanja („Personalizacija reklama“), onda Google usluge takođe uključuju izveštaje o efektivnosti naših mera oglašavanja (uključujući izveštaje sa više uređaja), demografiji i interesovanjima naših korisnika, kao i funkcije za obezbeđivanje onlajn oglašavanja na više uređaja. U tom slučaju, pravni osnov za obradu podataka je vaš pristanak na Google (čl. 6(1)(a) GDPR ili ekvivalentan zakon).

Pored toga što možete da priložite ili povučete svoju saglasnost za upotrebu analitičkih i/ili marketinških kolačića pomoću podešavanja na vrhu ove politike, možete da priložite primedbu na sakupljanje ili procenu vaših podataka od strane Google analitike tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak pregledača dostupan na sledećoj vezi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Podaci koje smo poslali i povezali sa kolačićima, ID-jevima korisnika ili ID-jevima za oglašavanje automatski se brišu nakon 14 meseci.

 1. Dodatni detalji

Možete da deaktivirate kolačiće za analizu. Dodatni detalji o svim pojedinačnim analitičkim kolačićima koje koristimo mogu se pronaći u sledećoj tabeli:

Naziv

Treće lice

Svrha

Period zadržavanja

GA_OPT_OUT

Google

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić podešen tako da zapamti da je korisnik poništio saglasnost za upotrebu Google analitike.

10. nov. 2030. (svi kolačići)

NID

 

Upotreba: Google reklama

 

Kolačić sadrži jedinstveni ID koji Google koristi za pamćenje biranih podešavanja korisnika i drugih informacija, kao što su birani jezik, koliko rezultata pretrage korisnik želi da pokaže po strani i da li ili ne korisnik želi da ima uključen filter SafeSearch kompanije Google.

6 meseci

 

AID

 

Upotreba: Campaign Manager, Display & Video 360, Google Ads, Search Ads 360

 

Ovaj kolačić povezuje aktivnosti korisnika na drugim uređajima i na koje se korisnik prethodno prijavio pomoću Google naloga. Na osnovu toga reklame koje korisnik vidi na drugim uređajima koordinišu se i mere se događaji konverzije.

13 meseci EEZ UK / 540 dana na drugim mestima

 

TAID

Upotreba: Campaign Manager, Display & Video 360, Google Ads, Search Ads 360

 

Kolačić se koristi za povezivanje radnji korisnika na više uređaja.

14 dana

_ga

 

Međutim, Google se podešava sa Miele domena

Upotreba: Google analitika

 

Svrha kolačića je skladištenje i brojanje pregleda strana, kao i razlikovanje korisnika.

2 godine

_gac_<wpid>

 

Upotreba: Google analitika

 

Ovaj kolačić sadrži informacije povezane sa kampanjom za korisnika.

90 dana

 FPID

 

FPID-om se upravlja preko servera i bezbedan HttpOnly kolačić koji se koristi kao novi ID klijenta. Zamenjuje kolačić kojim se upravlja pomoću JavaScript i kome se pristupa preko JavaScript koji koristi GA4 ID klijenta.

2 godine

FPLC

Upotreba: Google analitika

 

Ovaj kolačić je kolačić koji obavlja povezivanje više domena heširan iz FPID kolačića.

20 časa

_gat[_<customname>]

Upotreba: Google analitika

 

Svrha ovog kolačića je da kontroliše brzinu zahteva

1 minut

_gid

 

Upotreba: Google analitika

 

Svrha kolačića je skladištenje i brojanje pregleda strana, kao i razlikovanje korisnika.

24 časa

__utma

 

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić se koristi za razlikovanje korisnika i sesija. Ovaj kolačić prati koliko puta je posetilac bio na sajtu u vezi sa kolačićem, kada je bila prva i kada je bila poslednja poseta sajtu. Google analitika koristi informacije iz ovog kolačića za izračunavanje stvari kao što su Dani i Posete za kupovinu.

2 godine

 

__utmb

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić se koristi za određivanje novih sesija/poseta.

30 minuta

__utmc

Upotreba: Google analitika

 

Ovaj kolačić radi u vezi sa __utmb kolačićem da bi odredio da li je korisnik u novoj sesiji/poseti.

Sesija

__utmt

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić se koristi za kontrolisanje brzine zahteva.

10 minuta

__utmz

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić skladišti izvor saobraćaja ili kampanju koja objašnjava kako je korisnik došao do sajta.

6 meseci

__utmv

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić se koristi za skladištenje prilagođenih promenljivih podataka na nivou korisnika.

2 godine

AMP_TOKEN

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić sadrži token koji se može koristiti za preuzimanje ID klijenta iz usluge ID-ja klijenta AMP. Druge moguće vrednosti pokazuju odbijanje saglasnosti, dolazni zahtev ili grešku u preuzimanju ID-ja klijenta iz usluge ID klijenta AMP.

30 sekundi do 1 godine

_ga_<wpid>

 

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić se koristi za održavanje stanja sesije.

2 godine

 

_dc_gtm_<property-id>

 

Upotreba: Google analitika

 

Kolačić sadrži token koji se može koristiti za preuzimanje ID-ja klijenta iz usluge ID klijenta AMP.

1 minut

 

FPAU

 

Upotreba: Campaign Manager, Display & Video 360, Google Ads, Search Ads 360

 

Kolačić se koristi za analitiku i oglašavanje.

 

90 dana

 

FPGCLDC

Upotreba: Campaign Manager, Display & Video 360, Search Ads 360

 

Kolačić se koristi da bi pomogao oglašivačima da odrede koliko puta korisnici koji kliknu na njihove reklame na kraju obave neku aktivnost na njihovom sajtu

90 dana

_gcl_dc

Upotreba: Campaign Manager, Display & Video 360, Search Ads 360

 

Kolačić je podešen tako da skladišti i prati konverzije.

90 dana

_gcl_au

Upotreba: Campaign Manager, Display & Video 360, Google Ads, Search Ads 360

 

Kolačić se koristi za funkciju „Povezivača konverzije“.

90 dana

FPGCLGB

Upotreba: Google reklama

 

Kolačić se koristi za analitiku i oglašavanje.

90 dana

_gcl_gb

Upotreba: Google reklama

 

Kolačić pruža pomoć funkciji „Povezivač konverzija“ – preuzima informacije o kliktanju na reklame i skladišti ih u kolačić prvog lica da bi konverzije mogle da se dodele izvan početne strane.

90 dana

_gac_gb_<wpid>

Upotreba: Google reklama

 

Kolačić sadrži informacije o kampanji.

90 dana

_gcl_aw

Upotreba: Google reklama

 

Kolačić pruža pomoć funkciji „Povezivač konverzija“ – preuzima informacije o kliktanju na reklame i skladišti ih u kolačić prvog lica da bi konverzije mogle da se dodele izvan početne strane.

90 dana

DSID

Dupli klik, Google

 

Upotreba: Campaign Manager, Google Ad Manager, Google Analytics, Display & Video 360, Search Ads 360

 

Kolačić je podešen za skladištenje biranih podešavanja korisnika.

2 nedelje

test_cookie

Upotreba: Campaign Manager, Google Ad Manager, Google Analytics, Display & Video 360, Search Ads 360

 

Ovaj kolačić koristi Google DoubleClick za proveru da li se dati kolačić može podesiti.

15 minuta

IDE

 

Upotreba: Campaign Manager, Display & Video 360, Google Ad Manager, Google Analytics, Search Ads 360

 

Kolačić se koristi za pružanje usluge ciljnim reklamama koje su značajne za korisnike na mreži.

 

13 meseci EEZ UK / 24 meseca na drugim mestima

 

MXIGDT Miele domen Ovo je analitički kolačić koji sadrži korisničku agentsku nisku - informacije o pregledaču i operativnom sistemu.  30 dana

 

 1. Marketinški kolačići

Za svrhu ponovnog ciljanja / ponovnog marketinga za postavljanje onlajn reklama koristimo takozvane marketinške kolačiće trećih lica.

Ponovno ciljanje ili ponovni marketing odnose se na tehnologije koje omogućavaju korisnicima koji su prethodno podesili određeni veb-sajt da vide odgovarajuće reklame čak i nakon što napuste veb-sajt. U tu svrhu, neophodno je prepoznati korisnike interneta van njihovog veb-sajta, za koji se koriste kolačići odgovarajućih pružalaca usluga. Pored toga, uzima se u obzir prethodni način upotrebe. Na primer, ako korisnik gleda određene proizvode, ovi ili slični proizvodi mogu se kasnije prikazati kao reklame na drugim veb-sajtovima. Ovo su personalizovane reklame koje su prilagođene potrebama pojedinačnih korisnika. U svrhe ovog personalizovanog oglašavanja dovoljno je samo osnovno prepoznavanje. Podaci koji se koriste za ponovno ciljanje ili ponovni marketing stoga se ne spajaju sa drugim podacima.

Marketinški kolačići takođe mogu da prate angažman korisnika u pogledu konačno prikazanih reklama. Svrha je da se izbegne neželjeno dupliranje reklama i da se prati koliko puta reklame dovode do nekog oblika konverzije reklama (npr. reklama na koju se klikne ili stvarna rasprodaja).

Pravni osnov za obradu podataka o ličnosti putem marketinških kolačića je pristanak (član 6(1)(a) GDPR ili ekvivalentni zakon). Možete da opozovete saglasnost u svakom trenutku sa budućim dejstvom, tako što ćete upravljati podešavanjima na samom vrhu ove Politike.

Koristimo takve tehnologije za postavljanje onlajn reklama. Za postavljanje reklama koristimo pružaoce usluga trećih strana. Detalji o trećim licima (i njihovim alatkama) koja obezbeđuju i/ili pristupaju marketinškim i ciljanim kolačićima predočeni su u nastavku.

 

      5.1. Qualtrics

Koristimo usluge Qualtrics LLC, 333 W. River Park Drive, Provo UT 84604, SAD za sprovođenje anketiranja klijenata, anketi o proizvodima i brendu na veb-sajtu. Kada učestvujete u anketi, koristimo Qualtrics kolačiće se vrednostima ID-ja, prevashodno za lakše praćenje sesija anketi ili održavanje sesija anketi. Za više informacija o Qualtrics LLC posetite www.qualtrics.com.

 

      5.2 Dodatni detalji

Možete da deaktivirate marketinške kolačiće tako što ćete promeniti svoja podešavanja na vrhu ove politike. Dodatni detalji o svim pojedinačnim marketinškim kolačićima koje koristimo mogu se pronaći u sledećoj tabeli:

Naziv

Host trećeg lica / kolačića

 

Svrha

Period zadržavanja

ID ankete

Qualtrics LLC

Kolačići se koriste da bi se identifikovao korisnik ankete i da bi se skladištila istorija anketi korisnika za praćenje sesije ankete ili održavanje sesije ankete.

6 meseci

Heš ID-ja sesije i parametri upita koji se povezuju sa ID-jem sesije

Kolačić se koristi za evidentiranje haša ID-ja sesije i URL odgovora korisnika tako da ako su uključene opcije za čuvanje i nastavak, korisnik ankete može da se vrati na svoj odgovor i nastavi

Do 1 godina ili kada se sesija završi

QST

Kolačić se koristi za evidentiranje obavljene ankete i sprečavanje korisnika ankete da ponovo učestvuje u anketi.

6 meseci

<surveyid><statedata>-reloadSession

Ovaj kolačić je namenjen anketama koje koriste SSO autentifikacioni sistem i koristi se za obaveštavanje Qualtrics koja sesija treba ponovno da se učita nakon što ispitanik napusti sesiju i vrati se.

15 minuta

Heš URL-a koji je možda priložen uz „-singleReload“

Kolačić se koristi za evidentiranje obavljene ankete i sprečavanje korisnika ankete da ponovo učestvuje u anketi.

6 meseci

 

 

6. Promene Politike o kolačićima

Možemo da promenimo ovu Politiku o kolačićima s vremena na vreme da bismo prikazali promene kolačića koje koristimo ili iz drugih operativnih, zakonskih ili regulatornih razloga. Stoga redovno iznova posećujte ovu Politiku o kolačićima da biste ostali obavešteni o našoj upotrebi kolačića i povezanim tehnologijama. Možete da vidite kada je poslednji put ažurirana ova Politika o kolačićima tako što ćete proveriti datum „poslednjeg ažuriranja“ na vrhu ove Politike o kolačićima.

 

7. Za dobijanje dodatnih informacija

Ako imate bilo koja pitanja ili komentare o ovoj Politici o kolačićima, kontaktirajte sa nama na adresu info@miele.rs.