Modni trendovi

Teško da se bilo koji svet preokreće toliko brzo kao modna vrteška. Ono što jednog dana izgleda kao loš ukus, sledećeg može biti u trendu - i obratno. Trendseteri, modni novinari, gurui stila, zvezde, blogeri i kreatori širom sveta ukazuju nam na to šta je moderno, a čega je bolje da se klonimo. Bubi-kragna, etno izgled, životinjske šare ili radije mala crna haljina? Da biste bili u toku sa promenama u modi, tražićemo za vas internacionalne trendove. Najvažnije pravilo, međutim, jeste i ostaće ovo: Nosite ono što vam se sviđa!

Pliš je u modi – zauvek?!

Sudeći po svetskim modnim revijama, čini se da je tako – što više pliša to bolje. Popularne su plišane haljine, plišane suknje, plišana odela i to ne samo u klasičnim bojama, kao što su crna ili mornarsko plava, već i u jarkim oker žutim i bordo nijansama. Materijal je mekan, topao i prijatan, a uz pravi dizajn, jednostavno zrači luksuzom i bogatstvom, naročito na modelima koji su dugi do poda. XL dužine su drugi aktuelni mega trend!

Lepota u kariranoj odeći

Kvadrati su postale modni evergrin. Pravi ljubitelji mode nose tartan (škotski karo) ili viši (ginam), i to od glave do pete ako je moguće. Ginam, kombinacija belih kvadrata sa crnim i često plavim, crvenim ili pastelnim nijansama dugo je omiljeni izbor za lagani, letnji izgled. Sada je, uz škotski tartan (najpre crveni), prisutan u garderoberu tokom cele godine.

Od crne do metalik boje

Jeste li čuli hrabru izreku „Nosi crno ili nemoj da nosiš ništa?” Istinita je! Crna boja je ključni element aktuelnih modnih trendova. Kao i siva! Obe boje mogu zasebno da se kombinuju sa hrabrijim komadima odeće i nakita ili mogu da se nose sa jarkim bojama, kao i u monohromatskim odevnim kombinacijama sa puno mustri i tekstura. Siva uvek izgleda dobro, a sivi pulover od kašmira stvara divnu, neobaveznu eleganciju. Svetlucava odeća u srebrnoj i metalik bojama takođe je u trendu i izgleda savršeno u kombinaciji sa sivim nijansama.

Vikend na selu

Britanski seoski stil ponovo se vraća u modu. Uz klasična odela od tvida i karirane šare, dugačke čizme, kožne dugmiće i udobnu trikotažu. Kombinacija boja: sve moguće zemljane nijanse, uz bež, pomalo crvene i naravno zelenu boju. Osnove stila: ležeran, kul i prirodan izgled.

Pačvork kao umetnost

To je zaista smelo: Krpice sa srebrnastim odsjajem kombinuju se sa mrežastom tkaninom i pletenom svetlucavom vunom da bi se napravio poveći pulover. Krpice sa neverovatnim šarama kao da su nasumično zajedno nabacane i kao da se međusobno nadmeću svojom pojavom. Šarenoliki nizovi perli njišu se sa svakim pokretom. I veštačko krzno i džinovske mašne priključuju se da sve bude još zabavnije, kada je cilj da se prvobitno jednostavne haljine transformišu u modne komade koji predstavljaju primerke neverovatnog i ekstravagantnog stila.

Poslovni stil za svaki dan?

Ne dolazi u obzir! Odela s pantalonama su praktična za sve prilike, zbog čega su ona naš omiljeni izbor za poslovne prilike i večernje izlaske. Mogu da budu klasična, a ponekada i sa fanki stilom i šarenim vrpcama ili somotnim detaljima, kreirajući smeli izgled mode sedamdesetih. Odevni predmeti koji naglašavaju suženost u struku nikako nisu u modi! To je isuviše upadljivo i, štaviše, nimalo moderno. Dečački izgled i slojeviti stil su mnogo ležerniji.