Korisni saveti i informacije

Pre oko 100 godina veš se prao na ruke. Ali, već početkom dvadesetog veka nastale su prve mašine za pranje veša koje su umnogome pojednostavile svakodnevicu domaćica. Od tada je kompanija Miele stvorila mnoge tehničke inovacije koje bi postale prekretnica što se tiče postupanja s vešom.
Ovde vam, pored zanimljivih informacija o materijalima, nudimo brojne savete o uklanjanju fleka i objašnjavamo značenje simbola za negu rublja.
Želimo da u svakom trenutku imate čist veš, bez fleka!

Tkanine i njihova nega

Sigurno ste često stajali ispred gomile veša i pitali se - šta mogu da perem zajedno i što je još važnije, kako to da operem? U većini slučajeva sve se završi dobro, ali se ponekad neprijatno iznenadite. Vaš omiljeni odevni predmet se skupi ili promeni boju. U suštini, priroda tkanine određuje način održavanja. Iz tog razloga, treba poštovati određena osnovna pravila. U ovom poglavlju pregledno objašnjavamo koje su najvažnije vrste tkanina i kako se održavaju, kako biste ubuduće bezbrižno mogli da uključite program za pranje.

Saznajte još nešto

Saveti kako da uklonite fleke

O, ne! Fleka. Nema potrebe da paničite. Uputstvo za postupanje s vešom sadrži dragocene savete za uklanjanje fleka.
Tu ćete pronaći ono što je vaša baka verovatno oduvek znala: kako se uklanjaju tvrdokorne fleke. Nažalost, ne možemo da garantujemo uklanjanje fleka bez traga, ali možete biti sigurni da ćete uvek dobiti preporuku kako da sačuvate svoju odeću. Pa će možda i vaše nerviranje zbog fleke nakon svega imati srećan kraj.

Saznajte još nešto

Simboli za postupanje s vešom

Bilo da perete, sušite ili peglate veš ili ga hemijski čistite: postoje znakovi i simboli za sve koji ukazuju na ono što treba i što ne treba raditi.
Ovde objašnjavamo najčešće simbole za veš i odeću kako biste o svojim tkaninama brinuli na najbolji mogući način.

Saznajte još nešto