• Pređite na glavnu navigaciju (pritisnite Enter)
  • Pređite na glavni sadržaj (pritisnite Enter)
  • Pređite na podnožje (pritisnite Enter)
  • Početak
  • Novosti & Događaji
  • Miele à la carte
  • Kuvarski doživljaj
  • Miele à la carte
    • Kulinarski trendovi
    • Recepti
    • Napici
    • Kuvarski doživljaj
    • Kontakt
  • Miele moda
  • Promocije & Kampanje
  • Nagrade & pobednički test

Morski glavonošci

Maritime Kopffüßler

Morski glavonošci

Hobotnice, sipe i lignje moraju da se pripremaju veoma pažljivo da bi ostale mekane.

Hobotnica
Hobotnica ima odličan ukus (bez kože i čeljusti) kada se kuva u ključaloj vodi ili na laganoj vatri, prži i peče. Pripremanje hobotnice traje dugo. U slučaju većih primeraka, meso pre kuvanja treba izlupati da omekša.

Sipa
Sipa sa 10 pipaka može da naraste do 65 cm; što je manja, to joj je meso mekšee. Pre kuvanja treba ukloniti sipinu kost (krečnjački unutrašnji skelet), čeljusti i utrobu, kao i kesicu sa mastilom. Sipa može da se peče ili prži – ili puni – samo ako je prethodno pripremljena na ovaj način.

Lignja
Pre kuvanja moraju da se uklone koža, čeljusti, oči i utroba, kao i prozirna kost. Lignje se jedu kuvane, ali i sirove kao suši ili sašimi. Treba ih kuvati, pržiti, peći ili pržiti u fritezi kratko, tj. ne duže od dva minuta, ili kuvati na laganoj vatri 30 do 45 minuta. U suprotnom, mesto postaje tvrdo, žilavo i gumasto. Veće primerke treba pre kuvanja lupati dok ne postanu vlaknasti.

Slični članci Beli lukZvezdani anisSveži sirPapajaPistaćiBlitvaNarandžeSlatki krompirMahunarkeŠećerna trskaArganovo ulje
 
  • Na vrh strane
  • Privatni korisnici
  • Profesionalna oprema
Lista želja 0
Odjavljivanje
  • Početak
  • Aparati za domaćinstvo
  • Prodavnica
  • Novosti & Događaji
  • Usluge za korisnike
  • Prodavnica
  • Miele@home
  • Kontakt
  • O nama
  • Dobri razlozi da izaberete Miele
  • Distributeri
  • Arhitekte & Građevinari
  • Dobavljači
  • Karijera
  • Mediji
  • Miele Corporate
  • Zaštita podataka
  • Uslovi korišćenja
  • Pravna napomena
  • 125
  • Mapa sajta