Prednosti za zdravlje

Naučno dokazano  
Naučna ispitivanja koja su obavili slavni nemački univerziteti u Gisenu i Koblencu/Landauu potvrdili su prednosti parnih rerni u odnosu na ostale načine pripreme. Kuvanje parom garantovano povećava količinu hranjivih sastojaka u hrani.  
Više vitamina za svaki dan 
Vitamin C vrši najvažniju funkciju u odnosu na gotovo sve ostale vitamine, između ostalog on pomaže u ispravnom funkcionisanju imunog sistema. Kada kuvate povrće u Miele parnoj rerni, veliki udeo vitamina je sačuvan tako da paprike imaju 25% više vitamina C, a brokoli 50% kada se kuvaju u parnoj rerni u poređenju sa konvencionalnim kuvanjem u ključaloj vodi. 
Kuvano na pari, isto je što i sirovo  
Unos sirovog voća i povrća uvećava količinu vitamina i minerala koje iz njih dobijamo. Miele parne rerne omogućavaju kuvanje hrane uz zadržavanje ključnih hranjivih sastojaka – paprike kuvane parom imaju istu količinu hranjivih sastojaka kao i sirove paprike. Poređenje: paprike kuvane u vodi sadrže oko 45% manje hranjivih materija od svežih paprika.  
Izvanredna na 4 nivoa 
Izgled, ukus, aroma i tekstura: četiri kriterijuma koji definišu užitak u svakoj hrani. Ovi kriterijumi su procenjeni u laboratorijskim testovima na osnovu naučnog sistema ocenjivanja i rezultati jasno govore da je kuvanje parom najzdraviji i najukusniji način kuvanja hrane, bez obzira na to da li je ona sveža ili smrznuta. Kada se riba kuva na pari, ona zadržava svoju teksturu, izgled i napogrešiv ukus, što su jasne prednosti kuvanja u parnim rernama.  
Slike kao primeri koji prikazuju korist od proizvoda