Stručnost u polju ventilacione tehnologije

Tehnologija ventilacije
Svaki Miele aspirator ispitan je u skladu sa važećim normama EU. Podaci o protoku vazduha i emitovanju zvuka dati u prikazima proizvoda su orijentacioni i poredbeni. Miele je član CECED* (Evropsko udruženje proizvođača kućnih aparata). Svi članovi su potpisali dobrovoljni pristanak na merenje protoka vazduha i parametara emitovanog zvuka u skladu sa važećim evropskim standardima i na objavljivanje tih podataka u svojim prodajnim materijalima. Ova transparentnost osigurava da kupci dobiju pouzdane podatke o performansama uređaja. 
Spoljni ventilatori
Kombinovanjem aspiratora u režimu odvođenja sa spoljnim motorom* nivo buke u kuhinji će biti sveden na minimum. U tom slučaju ventilator se ne postavlja u aspirator, kao inače, već na spoljni zid. Da bi smanjenje nivoa buke bilo značajno, cevovod mora biti dugačak najmanje 5–7 m. Ventilator i aspirator su povezani upravljačkim kablom. Radi primene ovog rešenja, Miele nudi spoljne motore za režim odvođenja koji se montiraju na spoljni zid, kroz zid ili na krov. 
Prigušivači – za dodatnu nečujnost
Mnogi Miele aspiratori standardno imaju veoma efikasnu zvučnu izolaciju, zbog čega vrlo tiho rade. Ako želite da imate još tišu radnu sredinu, prigušivač Miele DASD 150 je dostupan kao dodatna oprema. Smanjiće nivo buke za do 4,5 dB(A) pri 1 pW, stvarajući time tišu radnu sredinu. Uz to pruža raznovrsne mogućnosti. Pogodan je za korišćenje i u režimu odvođenja i u režimu recirkulacije. 
Zidni ventilacioni otvor
Komplet za zidnu ventilaciju može da se postavi na spoljni zid tako da vazduh može da se izvede izvan zgrade. Kod klasičnih zidnih ventilacionih otvora može doći do termičkih mostova, a time i gubitaka energije. Npr. zimi hladan vazduh može ući u ventilacioni sistem. Miele zidni ventilacioni otvor to sprečava upotrebom dobro naležuće nepovratne klapne. Magnetna brava sprečava ulazak hladnog ili toplog spoljnog vazduha u zgradu – i time štedi energiju. Sem toga, sprečava ulazak nečistoća u vidu lišća, prašine i sl. u ventilacione cevi. Lamelasta rešetka na zidnom ventilacionom otvoru usmerava vazduh. To sprečava smanjenje učinka i vazduh se usmerava od spoljnog zida. 
Krovni ventilacioni otvor
Ako se izvlačeni vazduh sprovodi kroz krov, potreban je komplet za krovnu ventilaciju. Miele pruža niz modela za upotrebu na svim nagibima krova počev od 22° i svim vrstama crepova. Visokokvalitetno kućište od inoksa fiksirano je olovnim lajsnama otpornim na vremenske prilike. 
Fleksibilno postavljanje ventilacionih cevi
Ventilacione cevi izvlače mirise, vlagu i toplotu napolje. Prečnik i materijali korišćeni za ventilacione cevi znatno utiču na protok vazduha. Najpogodnije su glatke okrugle cevi ili specijalne cevi pravougaonog preseka bez suženja. Miele po pravilu preporučuje prečnik od 150 mm. Kod aspiratora velikog učinka uobičajen je prečnik od 200 mm. Miele nudi fleksibilne aluminijumske cevi plitke narebranosti. Fleksibilne aluminijumske cevi DAS 150 i DAS 200 prečnika 150 i 200 mm ispunjavaju zahteve B1 propisa o zaštiti od požara. Vrlo mala narebranost smanjuje otpor vazduha. 
Patent za AWG 102: DE 102 20 515 B4 Slike kao primeri koji prikazuju korist od proizvoda