Datumi i činjenice

Miele-Eingangsbereich

O kompaniji Miele


Miele je globalno prisutan dobavljač prvoklasnih kućnih uređaja za kuhinje, pranje veša i održavanje podova. Pored toga, kompanija Miele isporučuje sudo-mašine, veš-mašine i mašine za sušenje veša za komercijalnu upotrebu, kao i uređaje za pripremu medicinskih instrumenata i laboratorijske opreme („Miele Professional”). Zahvaljujući sopstvenim prodajnim kompanijama i uvoznicima, kompanija Miele je prisutna u oko 100 zemalja.

Kompanija

Kompaniju Miele & Cie. KG je u vlasništvu porodica Mile (51 odsto) i Cinkan (49 odsto) od njenog osnivanja 1899. godine. Sedište kompanije sa centralnom administracijom i glavnim proizvodnim pogonom nalazi se u mestu Gitersloh.

Ključni podaci

Filozofija

Miele je nezavisna porodična kompanija koja teži da postane lider branše u pogledu kvaliteta i tehnologije. Miele zastupa partnersko ophođenje prema svojim poslovnim partnerima, korporativnu kulturu koja ističe zaposlene, kao i kontinuitet vrednosti, ciljeva i liderstva.

Rukovodstvo kompanije

Kompanijom Miele & Cie KG zajednički upravljaju petoro direktora: Olaf Bartsch (Generalni direktor za finansije i centralnu administraciju), Dr Stefan Breit (Generalni direktor tehnologije), Dr Axel Kniehl (Generalni direktor marketinga i prodaje), kao i Dr Markus Miele i Dr Reinhard Zinkann (Generalni direktori i suvlasnici). 

 

Zaposleni

Miele širom sveta  broji 20.221 zaposlenih, od kojih je 11.038 zaposleno u Nemačkoj.

Poslovni razvoj

Za vreme poslovne 2017/2018 godine koja se završila 30. juna 2018, kompanija je ostvarila obim prodaje od 4.1 bilion €. Ovo pokazuje ras ot 167 miliona eura ili 4,3%. U Nemačkoj, na domaćem tržištu, kompanija je imala profit od 1.21 bilion € (plus 2,4%).

Održivost

U kompaniji Miele, održivo ophođenje je ukorenjeno u vrednostima i tradiciji kompanije i predstavlja apsolutnu osnovu njenog dugoročnog uspeha. Kompanija Miele je članica organizacije UN za održivost Globalni dogovor (Global Compact) i potpisnica je „Povelje o raznovrsnosti”. Kompanija Miele objavljuje izveštaj o održivosti svake druge godine. Sve ostalo u vezi sa održivošću možete naći ovde.

Preuzmite izveštaj o održivosti

Istorija

Kompaniju Miele su 1899. godine osnovali Karl Mile (Carl Miele) i Rajnhard Cinkan (Reinhard Zinkann) kao fabriku centrifuga i ona je u početku bila dobro pozicionirani dobavljač u oblasti poljoprivrede, sa proizvodnim odeljenjima za mlekarstvo, mašine za pranje veša, bicikle, pa čak i automobile. Danas kompanija teži globalnom liderstvu u oblasti kvaliteta i tehnologija za kućne i komercijalne uređaje.

Ansprechpartner

Osobe za kontakt

Pozovite nas ili nam pošaljite e-mail ako imate nekih pitanja ili zahteva. Biće nam drago da Vam pomognemo.