Datumi i činjenice

Kompanija

Kompaniju Miele & Cie. KG je u vlasništvu porodica Mile (51 odsto) i Cinkan (49 odsto) od njenog osnivanja 1899. godine. Sedište kompanije sa centralnom administracijom i glavnim proizvodnim pogonom nalazi se u mestu Gitersloh.

Ključni podaci

Filozofija

Miele je nezavisna porodična kompanija koja teži da postane lider branše u pogledu kvaliteta i tehnologije. Miele zastupa partnersko ophođenje prema svojim poslovnim partnerima, korporativnu kulturu koja ističe zaposlene, kao i kontinuitet vrednosti, ciljeva i liderstva.

Naša korporativna filozofija (odeljak „O nama”)

Rukovodstvo kompanije

Kompanijom Miele & Cie KG zajednički upravljaju petoro direktora: Olaf Bartsch (Generalni direktor za finansije i centralnu administraciju), Dr Stefan Breit (Generalni direktor tehnologije), Dr Axel Kniehl (Generalni direktor marketinga i prodaje), Rebecca Steinhage (Human Resources & Corporate Affairs), kao i Dr Markus Miele i Dr Reinhard Zinkann (Generalni direktori i suvlasnici). 

 

Zaposleni

Miele širom sveta  broji 23.300 zaposlenih, od kojih je 11.900 zaposleno u Nemačkoj.

Poslovni razvoj

U finansijskoj godini 2022. koja se završila 31. decembra, kompanija je ostvarila prodaju od 5,43 milijarde evra. To je porast od 591,0 miliona evra, odnosno 12,2%. U Nemačkoj, promet je iznosio 1,47 milijardi evra.

Održivost

U kompaniji Miele, održivo ophođenje je ukorenjeno u vrednostima i tradiciji kompanije i predstavlja apsolutnu osnovu njenog dugoročnog uspeha. Kompanija Miele je članica organizacije UN za održivost Globalni dogovor (Global Compact) i potpisnica je „Povelje o raznovrsnosti”. Kompanija Miele objavljuje izveštaj o održivosti svake druge godine. Sve ostalo u vezi sa održivošću možete naći ovde.

Preuzmite izveštaj o održivosti

Istorija

Kompaniju Miele su 1899. godine osnovali Karl Mile (Carl Miele) i Rajnhard Cinkan (Reinhard Zinkann) kao fabriku centrifuga i ona je u početku bila dobro pozicionirani dobavljač u oblasti poljoprivrede, sa proizvodnim odeljenjima za mlekarstvo, mašine za pranje veša, bicikle, pa čak i automobile. Danas kompanija teži globalnom liderstvu u oblasti kvaliteta i tehnologija za kućne i komercijalne uređaje.