Nagrada za održivost

Gutersloh/Dizeldorf, 1. decembar 2014. – Miele je primio jednu od najvažnijih evropskih nagrada za održivost za svoje aktuelne politike korporativne održivosti. Izvršni direktori Miele-a, dr. Markus Miele i dr. Reinhard Zinkann, su primili nagradu prošlog petka od Ministra za zaštitu životne sredine Severne Rajne-Vestfalije Johannes-a Remmel-a na svečanosti u Dizeldorfu.

Proizvođač kućnih aparata iz Gutersloha je osvojio nagradu u kategoriji “velikih kompanija”. Žiri je posebno odao počast opsežnoj strategiji održivosti kompanije i dugotrajnosti njenih proizvoda.  U toku razgovora sa konferansijeom  i ko-osnivačem nagrade, novinarom Stefan-om Schulze-Hausmann-om, dr. Markus Miele je potvrdio da Miele nikada ne razmatra kompromise kada su u pitanju kvalitet i rezultati.

Žiri je u obrazloženju odluke istakao transparentnost Miele-a u predstavljanju svojih aktivnosti u svom Izveštaju o održivosti. Činjenica da Miele ocenjuje održivost svojih dobavljača i da među svojim zaposlenima važi za kompaniju sa “visokim društvenim standardima znatno iznad prosečnih” imalo je dodatnu težinu prilikom nominacije Miele-a. Trajnost kućnih aparata kompanije Miele, u kombinaciji sa odličnom energetskom efikasnošću i niskom potrošnjom ‘predstavlja izuzetno dobar primer održivosti u svojoj grani industrije i u društvu uopšte’.

Žiri nemačke nacionalne nagrade za održivost se sastoji od dobro poznatih stručnjaka iz oblasti trgovine i industrije, politike, istraživanja i civilnog društva pod pokroviteljstvom profesora dr. Günther-a Bachmann-a, generalnog sekretara nemačkog Saveta za održivi razvoj.

Nemačka nacionalna nagrada za održivost, dodeljena po sedmi put od strane istoimene fondacije, ubraja se među najželjenije nagrade za održivost u Evropi.

Počasni gost na glamuroznoj svečanosti dodele nagrada je bio astronaut Alexander Gerst. Nagrade su takođe dobili bivši nemački predsednik Horst Köhler, glumac Colin Firth i njegova supruga Livia za njihovu posvećenost razvoju društva i zaštiti životne sredine i pevačica Nelly Furtado za njen humanitarni rad.

(302 reči, 2.128 karaktera sa razmakom)

Kontakt – Odeljenje za štampu:

Ursula Wilms

Tel.: +49 5241/891958

E-Mail: ursula.wilms@miele.de

Profil kompanije: Miele je vodeći svetski proizvođač premijum kućnih aparata uključujući aparate za kuvanje, pečenje i kuvanje na pari, rashladne uređaje, aparate za kafu, mašine za pranje sudova i veša i proizvode za negu podova. Ova proizvodna linija je proširena mašinama za pranje sudova, mašinama za pranje i sušenje veša za komercijalnu upotrebu kao i uređajima za pranje i dezinfekciju  i sterilizatorima za upotrebu u medicinskim i laboratorijskim aplikacijama (Miele Professional).
Kompanija Miele, osnovana 1899. godine ima 8 proizvodnih pogona u Nemačkoj kao i po jedan pogon u Austriji, Češkoj Republici, Kini i Rumuniji. Promet u 2013./14. je iznosio oko 3.22 milijarde evra pri čemu je prodaja izvan Nemačke činila oko  70%. Miele je zastupljen preko svojih filijala i uvoznika u skoro 100 zemalja. Kompanija Miele, u porodičnom vlasništvu sada četvrte generacije, zapošljava oko 17,660 radnika, od kojih 10,411 u Nemačkoj. Sedište kompanije se nalazi u gradu Gutersloh/Vestfalija,Nemačka.

Uz ovaj tekst se nalazi jedna fotografija

Fotografija: Miele je najodrživija velika kompanija u Nemačkoj: Dr. Markus Miele i dr. Reinhard Zinkann, Izvršni direktori, su bili ushićeni dok su primali nemačku nacionalnu nagradu za održivost. (Fotografija: Miele)

Tekst i fotografija preuzeti sa sajta: www.miele-presse.de
Pratite nas na Twitteru: www.twitter.com/Miele_Press

Vaša osoba za kontakt