Prednosti za zdravlje
Naučna ispitivanja koja su obavili nemački Univerziteti u Gisenu i Koblencu/Landauu potvrdili su pogodnosti parnih rerni u odnosu na ostale načine pripreme. „Testiranje prema naučnim standardima pokazalo je da u pogledu očuvanja osetljivih hranljivih materija (npr. vitamina C, minerala, elemenata u tragovima), kuvanje povrća u parnim rernama daleko nadmašuje klasične načine kuvanja.” (Prof. dr. inž. Elmar Šlih (Elmar Schlich) sa Univerziteta Justus-Libig u Gisenu) „Testiranje prema naučnim standardima pokazalo je da povrće kuvano u parnim rernama ima značajno veći uticaj na čula (ukus, tekstura, boja, struktura) od onog koje je kuvano tradicionalnim metodama. Miele parna rerna je za sve ispitivane vrste hrane i u svim kategorijama senzornog ispitivanja postigla prvo mesto ispred kuvanja u vodi.” (Dr ekol. ishrane Mihaela Cims (Michaela Ziems))
Slike kao primeri koji prikazuju korist od proizvoda
Podložno tehničkim izmenama; ne prihvata se nikakva odgovornost za tačnost navedenih informacija!